Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Grant Českého obzoru za podpory Nadace PPF letos podruhé představuje postupující projekty krátkometrážních animovaných filmů

Cílem Grantu Českého obzoru za podpory Nadace PPF je podpora výroby české autorské profesionální krátkometrážní animované tvorby.  Ta není systémově dostatečně podporována a čerství absolventi škol i zasloužilí tvůrci obtížně hledají zdroje pro výrobu svých filmů. Krátkometrážní animovaná tvorba přitom umožňuje vyzkoušet nové přístupy a technologie a často zpracovává odvážnější či závažnější téma než celovečerní film nebo televizní seriál. Celková hodnota poskytovaného grantu je 1 000 000 Kč.

Grant je realizován za podpory Nadace PPF a jeho organizátorem je Občanské sdružení pro podporu animovaného filmu, pořadatel Mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm. „Podpoře české autorské animované tvorby se v Nadaci PPF věnujeme už třetím rokem. Věříme totiž, že je to jedna z oblastí, ve které český talent vyrostl na světovou úroveň a která ukazuje, že naše země má světu co nabídnout. Anifilm je jedinečnou platformou, na které mohou čeští animátoři seznámit veřejnost i zahraniční kolegy s tím, na čem právě pracují, sdílet zkušenosti a navázat mezinárodní spolupráce. Proto jsme letos už potřetí festival významně podpořili. Grant Českého obzoru pak poskytne tvůrcům prostor a možnosti, jak realizovat krátkometrážní snímky, které jsou pomyslným vstupem na mezinárodní festivalovou scénu. Zároveň systematicky doplňuje Cenu Nadace PPF za nejlepší český krátký film, jednu z kategorií Českého obzoru,“ říká členka správní rady Nadace PPF Jana Tomas Sedláčková.

Druhý ročník pitchingu Grantu Českého obzoru za podpory Nadace PPF se uskuteční 8. května 2024 v rámci programu letošního Mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm (7. až 12. května 2024, Liberec).

Výběrová komise ve složení Jana Tomas Sedláčková, Malvína Balvínová, Kateřina Zajícová, Tomáš Rychecký, Pavel Horáček, Vojtěch Spěvák a Libor Nemeškal vybrala osm projektů, které se budou v průběhu letošního Anifilmu publiku i porotě prezentovat:

  • Čemodan – režie: Marek Náprstek, producent: FRAME FILMS
  • Dagon – režie: Prokop Wilhelm, producent: ANALOG VISION
  • Do práce na kole – režie: Marek Náprstek, producent: FRAME FILMS
  • Efekt mořské panny – režie: Markéta Magidová, producent: MAUR FILM
  • Happy Epi – režie: Noemi Valentíny, producent: BIONAUT
  • Kde se vzala Eva – režie: Klára Jůzová, producent: KRUTART
  • Period Drama – režie: Michaela Mihalyiová, producent: BFILM
  • Princezna a vlk – režie: Michaela Hoffová, producent: ANALOG VISION

Po prezentaci projektů vybere odborná porota ty, kterým bude poskytnuta finanční podpora z Grantu Českého obzoru za podpory Nadace PPF.

Pozvání do poroty druhého ročníku Grantu přijali tito profesionálové: dramaturgyně a producentka Anna Vášová, režisérka Kristina Dufková, členka správní rady Nadace PPF Jana Tomas Sedláčková, producent Vladimír Lhoták a režisér a animátor Pavel Koutský.

Foto: archiv akce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *