Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Michal Dlouhý výjimečně před kamerou. Netočím, protože jsem drahý. A proč se hádal se Sokolem?

Televize Prima uvede v neděli poslední dva díly seriálu Vytoč mého agenta. V závěrečném osmém díle si sebe samého zahraje Michal Dlouhý. Ten kvůli tomuto seriálu porušil svoji letitou zásadu. Stálo mu to za to – i navzdory setkání s kolegou Ondřejem Sokolem, s nímž má dle svých slov za sebou nejednu pracovní neshodu. Poslední díl seriálu Vytoč mého agenta sledujte v neděli 5. května ve 21.35 na Primě.

Unikátnost seriálu Vytoč mého agenta spočívá v tom, že v něm epizodní hvězdy hrají samy sebe a do scénáře se propisují některé jejich reálné zkušenosti. V osmém díle sebe samého hraje Michal Dlouhý, který se seriálům vyhýbá, resp. seriály se vyhýbají jemu. Jeho podmínky jsou totiž pro seriálové produkce příliš tvrdé. Nevyjednává o nich sám, má nekompromisního agenta. „Kromě toho, že to je rodinný přítel, vlastně člen rodiny, je příjemné, že mi dokáže vyjednat podmínky, které jsou pro mne v téhle práci důležité. V dnešní zrychlené době je to vzácné, proto málo točím. Ale když točím, stojí to za to,“ netají se herec důvodem, pro který ho na televizních obrazovkách příliš často nepotkáváme.

Seriál Vytoč mého agenta, kde si zahrál sám sebe, ho zlákal, přestože kvůli jeho natáčení porušil letitou zásadu. „Takhle, byl trošku problém, že se natáčelo o prázdninách, kdy většinou nepracuju. Tento čas si vyhrazuji pro své milované děti, které vidím vlastně jenom o těch prázdninách. Ale po poradě doma jsme usoudili, že by bylo dobré, abych zase po delší době něco natočil, a tak mi to bylo povoleno,“ prozradil Michal Dlouhý.

V seriálu Vytoč mého agenta se potkává s kolegou a režisérem Ondřejem Sokolem, který též hraje sám sebe, tedy režiséra, který Dlouhého nutí jít naproti své největší fóbii. To mezi nimi vyvolá ostré hádky. Hrát je nemuseli, Dlouhému se Sokolem stačilo, aby zavzpomínali. Neshody měli minulosti totiž i ve skutečnosti. „Hádky herců s režiséry se stávají. A je moc dobře, že tady toho režiséra dělá Ondra Sokol, protože se dobře známe, rozumíme si, máme podobný humor a párkrát jsme spolupracovali a několikrát jsme také narazili, takže můžeme čerpat z toho, co jsme prožili,“ prozradil Michal Dlouhý.

MICHAL DLOUHÝ jako Michal Dlouhý
Michale, jaká je vaše úloha v seriálu Vytoč mého agenta?
Je to jednoduché, hraju sám sebe. Já už poslední dobou hraju jenom sám sebe. I ve Švandově divadle hraju sám sebe, je to nejjednodušší cesta, jak tu roli zahrát dobře, protože sebe, myslím, dobře znám.

Takže když vám zavolali s tím, že vám nabízí roli sebe samého, už jste ani nemohl být překvapený…
Kdepak, byl jsem překvapený, že se s tím roztrhl pytel. Ale samozřejmě jsem byl rád a je fakt, že tahle skutečnost rozhodla o tom, že jsem tu roli přijal.

Jinou roli v tomto seriálu byste nevzal?
Takhle, byl trošku problém, že se natáčelo o prázdninách, kdy většinou nepracuju. Tento čas si vyhrazuji pro své milované děti, které vidím vlastně jenom o těch prázdninách. Ale po poradě doma jsme usoudili, že by bylo dobré, abych zase po delší době něco natočil, a tak mi to bylo povoleno.

Do jaké míry jste to v tom seriálu opravdu vy?
Co se týče pointy, kterou nechci prozrazovat, tak ta není pravdivá. Jinak všechno okolo je pravda.

Je tedy pravda, že neumíte plavat a celý život toužíte po roli Dona Juana?
Tak tohle můžu rovnou vyvrátit. Protože já nesním o rolích. Nechávám se překvapovat nabídkami. Protože když si člověk něco přeje, většinou se mu to nesplní. Obzvlášť v téhle branži. To je asi jediná věc, která možná nesedí.

V příběhu vašeho dílu jde o to, že nemůžete vyhovět režisérovi, protože to znamená jít naproti své největší fóbii. Už se vám to někdy stalo?
Ne. Já jsem odmalička blázen. Já rád objevuji nové věci, chci si zkusit něco, co jsem nikdy nedělal, mám rád kaskadérské kousky, takže v tomhle směru jsem nikdy nenarazil. Vlastně moment, kecám, kdybych měl hrát v cizím jazyce, to bych měl asi problém. Musel bych se to naučit jako papoušek, protože cizí řeči kromě slovenštiny bohužel neovládám.

Tady dojde k zásadní neshodě s režisérem. Může se to stát i při reálném zkoušení divadelní hry?
Samozřejmě, tyhle situace se stávají. A je moc dobře, že tady toho režiséra dělá Ondra Sokol, protože se dobře známe, rozumíme si, máme podobný humor a párkrát jsme spolupracovali a několikrát jsme také narazili, takže můžeme čerpat z toho, co jsme prožili.

Herci, kteří v tomto seriálu hrají sami sebe, musí prokázat jistou míru nadhledu a schopnosti udělat si ze sebe legraci. Umíte to?
Já si strašně rád dělám legraci sám ze sebe. A nejenom ze sebe, rád si dělám legraci i z druhých.

Tento seriál je především o hercích a jejich agentech. Vy máte agenta?
Ano, mám a mám ho moc rád.

Proč je pro vás důležitý?
Kromě toho, že to je rodinný přítel, vlastně člen rodiny, je příjemné, že mi dokáže vyjednat podmínky, které jsou pro mne v téhle práci důležité. V dnešní zrychlené době je to vzácné, proto málo točím. Ale když točím, stojí to za to.

Tím, že se tak dobře znáte, nejspíš i ví, jak na vás…
To nemusí, my se vždycky domluvíme, on musí vědět, jak na tu druhou stranu, tedy na produkci a ty, kteří mě chtějí.

Myslíte si, že se doba proměnila a že mít agenta je v dnešní době důležitější než dříve?
Určitě je to dobrý, protože řeší věci, na které se pak herec vůbec nemusí a neměl by soustředit. Já jsem byl dlouho svým vlastním agentem, ale v dnešní době je lepší, když vás někdo zastupuje, protože jak jsme malý rybníček, všichni se znají a někteří citově vydírají.

Jak to myslíte?
To jsou pak takové ty přátelské nátlaky: Seš kamarád, udělej to pro nás… A to ten agent nezohledňuje, ten domlouvá čistě jenom podmínky, které k práci potřebuji.

Finále seriálu Vytoč mého agenta sledujte v neděli 5. května ve 21.35 na Primě.
Více o seriálu Vytoč mého agenta: Co o hercích nevíme, ale oni a jejich herečtí agenti prožívají každý den? Seriál Vytoč mého agenta vypráví komediální příběhy z castingové agentury. V té je každý den plný pracovních i lidských nástrah: snaha uspokojit náročné potřeby hereckých hvězd, neustálý boj s konkurencí, komplikované osobní vztahy, které se často pletou do pracovních záležitostí – to vše musí tým agentury zvládnout, a obstát tak každý den v boji, který s sebou přináší mnoho absurdních a komických situací, stejně jako dojemných momentů a opravdových lidských dramat. Jedinečnost celého projektu doplňuje velmi zábavný model, ve kterém herecké hvězdy, které agentura zastupuje, hrají samy sebe.

Call My Agent nebo, chcete-li, Dix Pour Cent posbíral ve světě řadu prestižních cen a desítky nominací. Získal Globy za nejlepší televizní film i za nejlepší herecké výkony, má Mezinárodní cenu Emmy Awards za nejlepší komedii a celou řadu cen filmové a televizní kritiky. Režie: Michal Blaško, Jakub Machala

Kreativní vedení projektu a dramaturgie: Alice Nellis
Kreativní producent FTV Prima: Jana Skořepová
Projektový producent FTV Prima: Pavel Vyhnalík
Producent projektu: Gordon Lovitt (Now Productions)
Šéfproducenti FTV Prima: Lucia Kršáková, Lenka Hornová

Zdroj a foto: TV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *