Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Trávník houstne díky častému sekání. Robotická sekačka FIELDMANN trávník udržuje, zatímco jste v práci, nebo na výletě. Je precizní a šetrná!

Chceme-li mít dokonale upravený trávník, musíme se o něj starat, zvláště jej pravidelně sekat. Kdo šetří časem, ale nechce neslevit z dokonalosti trávníku, ocení robotickou sekačku. Ta pracuje, zatímco spíte, jste v práci, nebo užíváte krásného dne s rodinou na výletě.

Časté sekání umožní dodržení osvědčeného „pravidla 1/3“. To doporučuje během jednoho sečení neodstraňovat nikdy více než jednu třetinu stébla trávy. Výsledkem je hustší a zdravější trávník. „Pokud trávník necháte dlouho růst, a pak jej najednou posekáte příliš nakrátko, oslabíte travní rostlinky. Tím jen podpoříte pronikání mechu a plevelů do travnaté plochy,“ říká Jan Pokorný, zástupce značky FIELDMANN a radí: „Robotická sekačka šetří čas, ale zároveň zajistí pravidelnost sekání: Projezdí označený prostor trávníku křížem krážem a precizně i šetrně jej upraví.“

Robotické sekačky jsou, stejně jako další akumulátoroví zahradní pomocníci, tiché, úsporné a nenáročné na údržbu. Nemusíte přemýšlet, kam s posečenou trávou, protože mulčují. Díky častému sekání konečků vznikají jen malé kousky, které mohou zůstat na trávníku, kde působí jako zelené hnojivo.

Řada robotických sekaček FIELDMANN je novinkou letošního roku. „Konkrétní model si zákazník vybere podle velikosti své zahrady,“ doporučuje Jan Pokorný: „Osobně radím zvolit sekačku určenou pro větší pozemek, než ve skutečnosti budete sekat.“ V nabídce značky je model s baterií o kapacitě 2 Ah (trávník až 600 m2) a model s kapacitou 4 Ah (trávník až 900 m2).

Nejdůležitějším krokem je instalace
Klíčová je instalace: Sekačce musíte pomocí ohraničujících vodičů vymezit prostor, ve kterém bude působit. Kabely se položí na trávník a zajistí skobami. Jak skoby, tak vodicí kabel o délce 150 m, jsou součástí balení robotických sekaček FIELDMANN. Výhodou systému s kabely je přesnost sečení až do krajů, téměř k vodicím kabelům. Po instalaci už sekačka pracuje samostatně a nevyžaduje žádnou pozornost. Ve chvíli, kdy sekačka potřebuje baterie dobít, vrací se automaticky do nabíjecí stanice. Jakmile se nabije, pokračuje v sečení. Sekačky FIELDMANN jsou vybavené také dešťovým senzorem. Je-li aktivovaný, sekačka se při zaznamenání deště vrátí do stanice. V sečení bude pokračovat několik hodin poté, co přestane pršet.

TIP:
Robotická sekačka Fieldmann FZRR 5650-A bude optimálně pečovat o středně velkou travnatou plochu, až do přibližně 600 m2. Elektromotor pohání jedna 20V Li-ion baterie s kapacitou 2 Ah. Prostor, ve kterém se má sekačka pohybovat, snadno vyznačíte vodicími kabely. Instalace je rychlá, vodicí kabely navíc zjistí přesnost sekání, prakticky až do krajů. Vodicí kabel o délce 150 m i skoby pro upevnění jsou součástí balení.

Velmi dobrý výkon, vyvážení modelu a velká pojezdová kola se vzorkem umožňují robotické sekačce Fieldmann FZRR 5650-A posekat i svahy se sklonem až do 25°. Záběr sekačky je 17 cm, výška sečení 3, 4, nebo 5 cm se nastavuje centrálně ovládacím kolečkem. Kolečko je umístěné přímo na sekačce. Ovládání robota se provádí přes integrovaný LCD displej. Přednastavit lze sekání až čtyř travních ploch, nebo třeba naplánovat sekání vybrané zóny na určitou hodinu. Sekačka je vybavena dešťovým senzorem: Začne-li pršet, automaticky zajede do nabíjecí stanice, kde počká, až trávník oschne. Stanici také automaticky vyhledá, když jí začne docházet energie.

Zdroj a foto: www.fieldmann.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *