Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Mezinárodní výstava v Galerii PRE. Svá díla představí tvůrci z Německa, Česka a Slovenska

V Galerii PRE se uskuteční již třetí umělecká událost tohoto roku. Svá díla tentokrát představí pětice umělců v rámci mezinárodní putovní výstavy s názvem Frankfurt – Praha – Bratislava. Jedná se o jedinečný projekt spolku DTSW (Německo-české a německo-slovenské sdružení) a Frankfurtského uměleckého klubu, jehož záměrem je prezentovat široké veřejnosti současnou uměleckou tvorbu a prohloubit kontakty ve zmíněných městech. Slavnostní vernisáž, za přítomnosti všech autorů, se uskuteční v Galerii PRE v pondělí 13. května od 18 hodin. Samotná výstava, kterou Pražská energetika (PRE) pořádá ve spolupráci s agenturou Gejzír, potrvá od 14. května do 28. června 2024.

„Výstava si klade za cíl představit pozoruhodné umění vybraných tvůrců z Frankfurtu, Prahy a Bratislavy široké veřejnosti. A my jsme rádi, že pro pražskou zastávku jsme mohli nabídnout prostory naší galerie,“ přibližuje mluvčí Pražské energetiky Karel Hanzelka a doplňuje, že PRE se na podporu kultury a dalších společenských aktivit zaměřuje dlouhodobě. „Pražská energetika to není pouze obchod s elektřinou a plynem, distribuce energií a další služby, ale také zodpovědné působení na území našeho hlavního města, což zahrnuje právě i podporu celé řady kulturních a charitativních událostí,“ uzavírá Hanzelka.

Návštěvníci mohou na výstavě Frankfurt – Praha – Bratislava zhlédnout tvorbu celkem pěti autorů a autorek. Jmenovitě se jedná o Farah Zimmermann a Sibylle Möller, jejichž tvorba je spjatá právě s pátým největším městem Německa, Frankfurtem. Hlavní město České republiky Prahu zase reprezentují výtvarníci Jana Jíšová a Milan Jíša. A mezinárodní tvůrčí trojúhelník uzavírá Simona Bohunská, která pochází z Bratislavy. Právě do hlavního města našich slovenských sousedů se celá expozice přesune po skončení pražské zastávky v Galerii PRE na konci června.

Mezinárodní putovní výstavu skupiny německých, českých a slovenských tvůrců pořádá již od roku 2016 německo-česko-slovenské hospodářské sdružení DTSW e. V. spolu s Frankfurtským uměleckým klubem. Galerie PRE tento mezinárodní výstavní projekt, jehož cílem je mimo jiné prohlubování obchodních vztahů zeměpisně, kulturně i ekonomicky provázaných zemí, hostí čtvrtým rokem.

Návštěvníkům bude výstava zdarma přístupná od 14. května do 28. června 2024. Galerie PRE se nachází na adrese Na Hroudě 1492/4, Praha 10 – Vršovice a je otevřena všechny všední dny od 12 do 18 hodin.

Letošní přehlídka umění v Pražské energetice touto událostí navíc nekončí. „V září máme v plánu expozici mladých talentovaných umělců, designérů a architektů v rámci výstavy, která ponese název SMYSLUPLNOST. Prezentovat se na ní budou studenti nejen výtvarných škol. V závěru roku k nám do galerie přiveze své obrazy a fotografie Němec Mike Köppel,“ přibližuje letošní plány Galerie PRE mluvčí PRE Karel Hanzelka.

Doplňující informace
Skupina PRE je stabilní a prosperující uskupení v oblasti energetiky s dlouholetou tradicí na českém trhu. Se svými více než 820 tis. odběrnými místy je třetím největším dodavatelem elektřiny v České republice a prostřednictvím své největší dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s., také provozovatelem nejspolehlivější distribuční sítě v ČR. V rámci své činnosti podporuje využívání moderních technologických řešení a poskytuje poradenství v oblasti zavádění inovativních technologií a dosahování energetických úspor. Mezi základní aktivity Skupiny PRE patří prodej, obchodování s elektřinou a plynem po celém území ČR, distribuce elektřiny, její výroba a doplňkové energetické služby.

Zdroj a foto: www.pre.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *