Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Celebrity

Zpěvačka Hanka Křížková si dopřála skvělý relax v lázních. S Naďou Konvalinkovou podpořily handicapované děti.

Zpěvačka a herečka Hanka Křížková razí heslo, že pracovat ano, ale důležitý je i odpočinek a relax. Proto se vydala na několikatýdenní pobyt do lázní ve Velkých Losinách. Podstupovala tam procedury, koupele, ale aby takzvaně úplně „nevypadla z role“, tak i tam se ráda sešla s publikem jak sama, tak třeba s kamarádkou a kolegyní herečkou Naďou Konvalinkovou, s níž rády podpořily i charitativní projekt. Ten vynesl 50 000 Kč. 

Křížková si před časem prošla vleklými zdravotními problémy po několika operacích nohy. Dnes se sice cítí už relativně v pořádku, ale dobře ví, že tělo musí průběžně regenerovat.

„Termální lázně Velké Losiny miluji. Je zde nejen zázračná léčivá voda, ale hlavně lázně nejsou moc velké, takže jsou klidné a útulné. A protože sem jezdím často, mám už zde kamarády a přátele. Dvakrát denně chodím do termální vody, potom na fyzioterapii, na masáže, parafín, a dokonce i na inhalace. Já bych tomu spíš říkala relax,“ prozradila v lázních Hanka Křížková, která loni oslavila 40 let na scéně, vydala CD a také kuchařku, která je spíš souborem historek a příběhů, proložených recepty z rodiny i od kolegů a přátel.

„Zdejší termální voda hodně unaví, tak chodím spát docela brzy, to v Praze nedokážu. Když jsem v lázních, chodím i na pravidelné procházky do překrásného parku plného obrovských rododendronů, azalek a vzácných stromů. To je pro mě, jako pro milovnici květin a veškeré zeleně, úplná rozkoš. Jinak denně piju minerální sirnou vodu “Karel”. Sice úplně nevoní, není moc dobrá, ale je zdravá. (smích),“ říká zpěvačka, která je na české muzikálové scéně jednou z nejobsazovanějších.
Velké Losiny jsou hlavně skvělé pro pohybové ústrojí. Zdejší termální voda je opravdu zázračná. Už kdysi tu léčili obrnu. Zpěvačka se snaží vždy v lázních snaží využít maximálně zde strávený čas. A to nejenom procedurami.

„Vystoupila jsem na otvírání lázeňské sezóny, na vernisáži místní malířky Jany Kotschové, a protože přijela i moje kamarádka, kolegyně Naďa Konvalinkova, tak jsme spolu udělaly pro zdejší klienty a veřejnost naši talk show. Vystoupily jsme pochopitelně zdarma a výtěžek 50 000 korun, ke kterému přispěly i samotné lázně, šel na dobrou věc spolku “Korunka pomáhá”, který podporuje handicapované děti. Právě se zakladatelkou Korunky Veronikou Záhorskou jsme si po dlouhé době daly kávu a vše u ní probraly. Mám ji moc ráda a moc si ji za její práci pro děti vážím. Seznámila jsem se i se sympatickou hraběnkou Karlou Mornstein-Zierorin z Bludova a jejím tatínkem. Pan hrabě byl velmi milý a vtipný. Zval mě na své 90. narozeniny, a když jsem se ho zeptala, kdy je má, abych si udělala pochopitelně čas, usmál se a řekl: No, brzo, za pět let. Už teď se moc těším. Právě i oni podporují Korunku.“

Tento kraj má podle Hanky Křížkové opravdu své kouzlo. Nejenom pro přírodu, lázně, ale i díky šikovným lidem. „Takové velkolosinské pralinky s úžasnou šéfovou Janou Kašparovou nebo jejichi zákusky, koláče i zmrzlina, jsou vyhlášené. Je to neošizené, domácí, luxusní!  Zaujala mě i papírna, kde už po staletí vyrábí ruční papír. Anebo nádherný a často i pro filmaře zajímavý zámek… Prostě se tam ráda vracím a těším se na další pobyt,“ dodala Hanka Křížková, která na léto plánuje několik vystoupení, ale taky návštěvu rodiny ve Strakonicích či pár přátel.

Foto: archiv: se svolením Hanky Křížkové

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *