Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Češi chtějí vařit jednoduše: LUNTER představuje Tofu na pánev, se kterým půjde vaření samo

Jednoduchým receptům dává při vaření přednost až 94 % Čechů¹ a nevyhýbají se ani těm s tofu. Do  jídelníčku ho alespoň nepravidelně zařazuje 41 % Čechů², mimo jiné i kvůli jeho rychlé přípravě. S novinkami v podobě  LUNTER Tofu na pánev Toscana nebo Chilli a limeta si můžete snadno připravit zdravé a výživné jídlo a zároveň si vy chutnat oblíbené příchutě italské nebo asijské kuchyně. 

Co se týče vaření, Češi si nepotrpí na žádné složitosti. V průzkumu společnosti Alfa Bio 94 % Čechů potvrdilo, že preferuje hlavně  jednoduché recepty a 28 % uvedlo, že přípravou jídla stráví přibližně 15–30 minut. Tyto výsledky mohla v mnohém ovlivnit také pan demie koronaviru a přesunutí velké části pracujících do jejich domácností. Rychlost a jednoduchost přípravy je jedním z důležitých  benefitů, který v dnešní době na tofu oceňuje 28 % Čechů.

V rámci tradičních novoročních předsevzetí se někteří snaží stravovat zdravěji, ať už proto, aby se po Vánocích vrátili ke své původní  váze (23 % dotazovaných), nebo proto, aby tělu jednoduše dodali potřebné živiny a podpořili tak i imunitu organismu (38 % dotazovaných). Proto LUNTER představuje novinky v podobě Tofu na pánev Toscana a Chilli a limeta.

LUNTER Tofu na pánev Chilli a limeta překvapí svou netypickou, ale výbornou kombinací jemně pálivého chilli a osvěžující limetky. LUNTER Tofu na pánev Toscana si získá především milovníky Itálie díky marinádě z rajčat, čerstvých bylinek a koření inspirovaného slunečným Toskánskem. Tofu stačí opražit na pánvičce a podávat například s oblíbenými těstovinami, rýží nebo kuskusem. Díky novým příchutím LUNTER Tofu tak můžete cestovat z pohodlí své kuchyně jen díky spokojeným chuťovým pohárkům.

Zdravě a chutně za lepší imunitu 
LUNTER Tofu obsahuje až 47 % z doporučené denní dávky proteinů, 47 % doporučené denní dávky vápníku,  aminokyseliny a další tělu prospěšné látky. Naopak v něm nenajdete žádné konzervační látky, cholesterol ani  geneticky modifikované organismy (GMO). Je skvělým zdrojem vlákniny, která je známá nespočetným množstvím příznivých účinků  od významné pomoci při redukci hmotnosti přes prevenci rakoviny, úpravy hladiny cholesterolu až po podporu imunity.

Nedostatek esenciálních aminokyselin, které jsou základním stavebním kamenem bílkovin, může mít negativní vliv na imunitu organismu. Podle odborníků je vhodné je pravidelně doplňovat kvalitními rostlinnými bílkovinami například ze sóji. Maso jako zdroj  živočišných bílkovin obsahuje také nežádoucí tuky a odborníci proto doporučují jeho konzumaci alespoň částečně omezovat.

LUNTER Tofu na pánev Toscana s těstovinami  
Ingredience:
LUNTER Tofu na pánev Toscana
80 g nastrouha ného parmezánu
150 g těstovin
bazalkové pesto
2 polévkové  lžíce olivového oleje
sůl a pepř
čerstvá bazalka

Postup:
Tofu nakrájíme na kostky a přibližně 2 minuty orestujeme na pánvi v rozehřátém oleji. Uvařené těstoviny smícháme  s  bazalkovým pestem a tofu. Podle chuti dosolíme solí a pepřem. Na závěr dozdobíme natrhanými lístky bazalky a podáváme posypané parmazánem.

Kuskus s restovaným fenyklem a LUNTER Tofu na pánev 
Ingredience:
LUNTER Tofu na pánev Toscana
110 g kuskusu
1 fenykl
3 žampiony
zeleninový vývar
bazalkové pesto
bazalka
olivový olej
sůl a pepř

Postup:
Kuskus nasypeme do mísy, mírně osolíme, přidáme lžíci oleje a vše promícháme. Následně ho zalijeme přibližně dvojnásobným množstvím horkého zeleninového vývaru (na 1 hrnek  kuskusu použijeme 2 hrnky vývaru), přikryjeme pokličkou nebo alobalem a necháme cca 15 minut odstát. Mezitím nakrájíme na větší kousky fenykl a žampiony. Tofu nakrájíme podle preferencí na plátky nebo kostičky a vše společně orestujeme na olivovém oleji. Kuskus a orestovanou směs promícháme, přidáme bazalkové pesto, dochutíme solí a pepřem a na závěr ozdobíme čerstvou bazalkou.

Cizrnový salát s baby špenátem a LUNTER Tofu na pánev 
Ingredience:
LUNTER Tofu na pánev Chilli a limeta
340 g cizrny v nálevu
baby špenát
1 mrkev
vlašské ořechy
2 chilli papričky
3 polévkové lžíce sezamového oleje
sůl a pepř

Postup:
Cizrnu a špenát vložíme do mísy. Chilli papričky nakrájíme najemno, mrkev nastrouháme na tenké nudličky a přidáme do mísy. Zalijeme sezamovým olejem a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Tofu nakrájíme na kostičky, krátce  orestujeme na pánvi a následně ho promícháme s připraveným salátem. Na závěr posypeme drcenými vlašskými ořechy.

¹ Průzkum Češi a tofu nejen o Vánocích realizovala pro společnost Alfa Bio agentura STEM/MARK v listopadu 2020. Data byla zpracována  na reprezentativním vzorku 512 respondentů.
² Z průzkumu vyplynulo, že 9 % Čechů konzumuje tofu minimálně jednou týdně, 32 % ho zařazuje do jídelníčku nepravidelně.

Zdroj a foto: Lunter

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *