Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiZábava

Vyrazte v srpnu do zábavního parku Oskarův svět!

České zábavní parky a aquaparky znáte jako své boty? Tak udělejte změnu a vyrazte se podívat k našim sousedům do Oskarova světa (Oskarshausenu). Tenhle obří zábavní komplex najdete ve Freitalu, jen kousek od Drážďan. Na ploše čítající 15 000 m2 si užijete zábavu uvnitř i venku.

Vyzkoušejte adrenalinové atrakce, jako je XXL skluzavka, 16metrová padací věž nebo skok volným pádem. Přes léto určitě oceníte cákací oázy, kde se děti vyřádí na vodních skluzavkách nebo šlapadlech. A určitě si nenechte ujít ani speciální show s maskotem parku Oskarem, který si s vámi zatančí oblíbené tance ze Španělska, Francie či Itálie.

Nechte se unést na vlnách „latiny“
Právě taneční show patří k prázdninovým novinkám. Tančit bude hlavně maskot Oskar se svými tanečníky, to ale neznamená, že si vy a vaše děti nemůžete podupávat s nimi do rytmu. Těšit se můžete na různé latinskoamerické tance. Show se koná 3x denně v časech 11:30, 13:30 a v 15 hodin a máte ji zahrnutou v ceně vstupného do parku.

Uvnitř parku najdete také Mlsnou továrnu se spin lízátkovou lavicí nebo šálkovými kolotoči. Ze země tu rostou obří lízátka a vůně cukrovinek vás sem bude lákat už od vchodu do parku. Zastavte se tu i na mlsku. Třeba jejich mléčně šejky chutnají po opravdovém ovoci. Zkuste a sami uvidíte.

Slunce, písek, voda i speciality jako od Baltu
Co ale určitě teď v létě nesmíte vynechat, jsou cákací oázy. Ty u Oskara pro letošní sezónu ještě rozšířili. Najdete tu bazének s vodními šlapadly ve tvaru loděk a vodní skluzavky, na kterých to pěkně sviští. Takže plavky se vám budou určitě hodit. Pro odpočinek tu je malá písečná „pláž“ s lehátky. Přímo u oáz se nachází také bistro U Námořníka, což je loďka, kde vám připraví rybí speciality, třeba sendvič s matjesy. A k pití? Vyzkoušejte Oskarovu limonádu. Sami si ji tu vyrábí, a dokonce můžete nahlédnout do Oskarovy limonádové továrny.

Venkovní svět ale není jen o vodě, i když vodní atrakce jsou v létě u dětí TOP. Ti odvážnější se můžou sklouznout na XXL skluzavce, na které si občas zakřičí i dospělí. A kdo vyhledává adrenalinové zážitky, ten rozhodně musí zkusit skok volným pádem. Potřebujete k tomu jen odvahu na to se odrazit z jednoho můstku, vyššího či trochu nižšího. A pak si už jen budete užívat pocit z „letu“.

Až do 27. srpna je park otevřen každý den od 9 do 19 hodin. Poté přechází na podzimní otevírací dobu. Na pokladně je k dispozici český plánek parku. Parkování pro návštěvníky je zdarma přímo na střeše Oskarova světa.

Zdroj a foto: www.oskaruvsvet.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *