Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Případy Josefa Klímy: Pro svůj každodenní život potřebovala asistenčního psa. Ten je nakonec předmětem sporu

Trnová u Prahy se stala za poslední roky velmi lukrativním místem pro bydlení. V říjnu loňského roku se ale ukázalo, že v obci vznikají nepovolené výkopy. A ani po roce nejsou stále povolení vyřízena. Druhá reportáž přinese příběh asistenčního psa, který měl být klientce násilně odebrán kvůli podezření z týrání.

Domy Trnová s.r.o. – tak zní název rozsáhlého projektu, v rámci kterého má vzniknout až 120 rodinných domů. Háček to má ale v tom, že se podle úřadů jedná o nepovolenou stavbu. Developer Jan Šefrna, který za projektem stojí, se však brání a tvrdí, že má platné územní rozhodnutí a stavební povolení. S tím ale úřady nesouhlasí. Vodoprávní úřad dokonce několikrát vyzval developera k zastavení stavby. To se nestalo a ve stavbě se pokračovalo dál. Ozývají se ovšem i místní, kterým vadí hluk nákladních vozidel a dovoz odpadního materiálu. Starosta dokonce tvrdí, že se jedná o nelegální skládku. Zajímavostí je, že se jméno developera v médiích neobjevuje poprvé. Už v roce 2007 se Jan Šefrna ocitl u soudu kvůli padělání bankovek. A co se týče územního plánu, tak ten obec podle informací stavebníků neustále odkládá. Jak to tedy je? Jedná se o černou stavbu a kdy budou moci majitelé na svém pozemku s klidným svědomím postavit dům? To se dozvíte v aktuálním dílu případů Josefa Klímy.

Spor kvůli asistenčnímu psu
Kardiačka Marie Macková trpí srdečními problémy od svého mládí. Častokrát přes den upadne do bezvědomí, čímž si opakovaně způsobila zranění a otřesy mozku. Právě kvůli tomu potřebuje pro svůj každodenní život asistenčního psa. Toho si pronajala u organizace Helppes už v roce 2013. Se svým tehdy prvním asistenčním psem, borderkolií Chuckem Norrisem, trávila maximum času a objevovali se i v médiích. Problém však nastal ve chvíli, kdy pes přibral z 18 na 38 kilo a následně zemřel. Smlouva, kterou klient podepisuje s organizací, ale dovoluje překročit váhu psa maximálně o tři kilogramy. Macková se tak znovu obránila na organizaci s prosbou o druhého asistenčního psa. Byla jí vydána 5letá kolie jménem Majk. Tu čekal ale podobný příběh. Pes začal výrazně přibírat a klientka přestala s organizací komunikovat. Spor tak vygradoval až do takové míry, že organizace klientce odebrala psa přímo na ulici. Zatímco Macková tvrdí, že se jednalo o násilné odebrání, které jí způsobilo psychické následky, ředitelka organizace Helppes Zuzana Daušová tvrdí opak. Organizace proto podala na klientku trestní oznámení pro podezření z týraní psa – policie případ ale ještě není uzavřen.

Případy Josefa Klímy začínají ve středu ve 22.50 na Primě a v sobotu ve 21.30 na CNN Prima NEWS.

Zdroj a foto: Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *