Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Mikýř po třech měsících hladovění poprvé v živém vysílání na Primě. Váží víc než dřív a chystá zábavný pořad o historii

Youtuber Martin Mikýř Mikyska bude mít na Primě svůj vlastní pořad. S humorem sobě vlastním zabrousí do historie českých dějin. O svém novém projektu přišel promluvit do pořadu CNN Prima NEWS, kde se ukázal poprvé po třech měsících hladovění. Prozradil, že dnes váží víc než dřív a co po návratu z „dovolené“ dělá. Pořad Mikýřova hysteorie českých dějin uvede Prima COOL poprvé v pondělí 6. května ve 21.15. Už nyní je první díl k vidění na VOD platformě prima+.

Tři měsíce prakticky nejedl a byl vystaven ostrému slunci. Po necelých dvou týdnech doma byste to na něm ale už nepoznali. „Najedl jsem se, mám dokonce o kilo víc, než když jsem odjížděl na ,dovolenouʻ. Doporučuju lidem nesnažit se zhubnout na dovolené, protože jojo efekt je potom šílenej,“ říká Martin Mikyska alias Mikýř, který přišel na Primu propagovat svůj nový pořad Mikýřova hysteorie českých dějin. „Je to komediální pořad. Jedna ku třem vtipy vs. opravdová fakta z historie. To je dobrý poměr, člověk se něco dozví. Já jsem se dozvěděl, že některé věci, které jsme se učili ve škole, mají jiný kontext, a často jsem z toho byl překvapenej. Některé výklady mi v dějepisu chyběly,“ tvrdí Mikýř s tím, že v dějepise ve škole nevynikal. „Já jsem měl z dějepisu většinou trojky. Tři je dobrý. Chtěl jsem se dostat do průměru, to se mi podařilo. Nechtěl jsem vystrkovat růžky už na základce, chtěl jsem naopak nepřepálit start a nechat si to až na finiš,“ směje se youtuber.

Historiky, které svými otázkami dostává do úzkých, si zve do prostředí Kaplického Národní knihovny. „Jsme strašně rádi, že jsme dostali možnost natáčet v Národní knihovně na Letné. Je to moc hezké prostředí. Jsme rádi, že ten prostor můžeme využívat, protože ne každý se do něj dostane, a zároveň je to monument, který z Prahy dělá to, co je. Měla být pro lidi, nakonec je jenom pro mě,“ konstatuje s humorem sobě vlastním Mikýř.

Kromě historiků mu pořad pomáhají utvářet jeho přátelé z řad celebrit. „Třeba Kovy mi pomohl zahrát Karla IV. Máme tam různé celebrity, které se snaží vizualizovat historické postavy. Od Kovyho by spousta lidí čekala, že by dělal Přemysla Otakara II., krále železného a zlatého, když je Kovy. Potenciál některých fórů jsme úplně nevyužili,“ uznává youtuber a nyní i moderátor Martin Mikýř Mikyska.

Mikýřovu hysteorii českých dějin sledujte od 6. května večer Prima COOL a o týden dříve na prima+.

Zdroj a foto: TV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *