Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Multioborová spolupráce tance a výtvarného umění v Praze

Myšlenky, témata děl dávných, ale i současných mistrů promlouvají v dialogu s tanečníky současného tance a představují výtvarné umění a tanec ve zcela novém kontextu. Unikátní mezinárodní projekt Gallery Without Borders přináší prostřednictvím nezvyklých výrazových prostředků možnost zcela jiného pohledu na výtvarná díla.

Zcela nový pohled na umění, Spojité nádoby
Gallery Without Borders bere návštěvníka na zážitkovou cestu dvěma objekty Národní galerie v Praze. Stálou expozicí Národní galerie ve Veletržním paláci 1796–1918: Umění dlouhého století a do Sochařské zahrady Anežského kláštera v Praze.

V neděli 10. října 2021 od 14.00 hod. v Sochařské zahradě Kláštera sv. Anežky České, se uskuteční vystoupení s názvem „Dance and the Moving as Body Installation“ a ve středu 13. října 2021 od 18.00 hod. bude Veletržní palác, výstava 1796–1918: Umění dlouhého století, svědkem přestavení s názvem 19th Century (wo)Man: A Contemporary Intervention “.

Výběr obrazů dramaturgicky sestavila Sue Schroeder, reflektovala tak záměr kurátorů výstavy Člověk, Svět a Ideje, Veroniky Hulíkové a Otty M. Urbana.

Multioborová spolupráce tance a výtvarného umění
Projekt Gallery Without Borders vznikl téměř před rokem, a to na základě koprodukce Centra choreografického rozvoje SE.S.TA se studiem Core Dance, ve spolupráci s Národní galerií Praha. Je součástí dlouhodobého cyklu Tanec v galerii, který je charakteristický mezioborovou spoluprací tance a výtvarného umění, a jeho on-line verze se uskutečnila již v loňském roce.

Letos se taneční tvůrci z České republiky a USA pod vedením americké choreografky, umělecké aktivistky a mentorky Sue Schroeder konečně potkají naživo a jejich taneční kreace může zhlédnout každý návštěvník Sochařské zahrady Anežského kláštera v Praze (10. října 2021 od 14.00 hod.) či Veletržního paláce v Praze (13. října 2021 od 18.00 hod).

Marie Kinsky, ředitelka Centra choreografického rozvoje SE.S.TA.  k projektu doplňuje: „Tanec v galerii přináší nové impulsy v tolik potřebné oblasti, jakou je práce s návštěvníkem/divákem. Nejde jen o jeho přilákání na netradiční zážitek, ale i o zprostředkování jiného způsobu vnímání a nového poznání.“

Nenechte si ujít neopakovatelný zážitek z umění, výtvarná díla i tanec pak budete vnímat zcela jinak, oba světy k vám začnou promlouvat a odhalíte nové dimenze toho, co se v nich ukrývá a co je spojuje.

Zdroj a foto: https://www.se-s-ta.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *