Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Startuje druhý ročník projektu Roztančené jeviště – Souboj divadel Praha, na koho se můžete těšit?

Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb když herci tančí. Po tamním úspěchu proběhl na sklonku minulého roku třetí ročník v Mladé Boleslavi. V Loňském roce se dvojice tanečníků rozhodla připravit podobný koncept i pro Prahu, Roztančené jeviště – Souboj divadel Praha. V březnu 2018 v prvním finále vyhrál David Gránský. Letos se uskuteční v Praze již druhý ročník, jehož finále proběhne 15. 3. 2019. Veřejná generálka proběhne 14. 3. 2019.

V pražském klání se do projektu nezapojí jen jediné divadlo, ale rovnou osm pražských scén. Mezi zúčastněná divadla patří: Divadlo Palace, Stuido DVA divadlo, Činoherní klub, divadlo Na Fidlovačce, divadlo Radka Brzobohatého, divadlo V Rytířské, Dejvické divadlo, divadlo Na Zábradlí. Každé z výše jmenovaných divadel vysílá do tanečního souboje jednoho herce či herečku. Projekt je pořádán ve spolupráci se Švandovým divadlem na Smíchově, kde také proběhne v sobotu 15. března 2019 finálový večer. Generálka pro veřejnost proběhne o den dříve, tedy 14. března 2019.

Každý ze soutěžících herců a hereček ve finále předvede jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec, které pak po boku profesionálních tanečníků natrénují.

Adéla Gondíková + Martin Šimek

„Byl jsem osloven pořadateli a přijal jsem tak novou zkušenost. Možná to pomůže i k tomu, že pár lidí zvedneme a naučí se tancovat,..“ prozradil Vladimír Polívka, proč do projektu šel.

Adéla Gondíková se přiznala, že ji tanec baví od malička, jako spoustu žen, které také rády „trdlují“.

Berenika Kohoutová + Jakub Necpál

„Já jsem si myslela, že jsem pro tanec nadaná, ale po pár trénincích jsem zjistila, že nadaná nejsem. A to je velká výzva se s tím poprat. Hodně mě tanec baví,“ řekla úspěšná herečka Ivana Chýlková.

„Tancem se dá vyjádřit spoustu věcí, emoce, vytančit se z něčeho a je to nová zkušenost, myslím tím styl tance. Dříve jsem tancovala street dance. Latina je velká dřina, ale je to krásné, když se to pak povede,“ prozradila Sára Sandeva.

Ivana Chýlková + František Kopecký

Herec Miroslav Hrábě zase řekl, že se na večer těší a že to bude jistě zábava a legrace.

Porota je v projektu Roztančeného divadla „pseudoodborná“, jelikož se z větší části skládá z osobností různých oblastí (divadlo, různé druhy tance, zpěv, film, sport, žurnalistika, ad.). Porota má sice za úkol kriticky nahlédnout jednotlivé taneční show a zhodnotit je, avšak přednější je pro projekt, aby porota diváky bavila a nastínila jim pohled lidí z různých oborů (či případně propojení se zážitky z vlastního působení např. v televizním pořadu ČT 1 StarDance). Mezi porotce druhého pražského ročníku zasedne např. Marta Kubišová. Moderátory finálového večera jsou i letos Tereza Kostková a Libor Bouček.

Sara Sandeva + Adam Havel

Na závěr večera jsou pak vyhlášena tři místa: třetí místo – vítěz tipovací soutěže, druhé místo – divácký vítěz (na základě hlasování během finálového večera) a první místo – hlavní vítěz/vítěz poroty. Vstupenky na finálový večer můžete zakoupit v pokladně Švandova divadla Praha.

Projekt je možné sledovat na sociálních sítích Instagram (@roztancenedivadlo), Facebook (Roztančené divadlo aneb Když herci tančí), webové stránky (www.roztancenedivadlo.cz), kde všude bude spuštěna tipovací soutěž a Youtube kanál (Roztančené divadlo aneb Když herci tančí), kam jsou umisťována videa související s projektem. Ze všech sečtených hlasů vzejde právě vítěz tipovací soutěže.

Vladimír Polívka + Dita Tuháčková

V druhém ročníku Roztančené jeviště – Souboj divadel Praha budou soutěžit tyto páry:
Adéla Gondíková + Martin Šimek
Berenika Kohoutová + Jakub Necpál
Ivana Chýlková + František Kopecký
Sara Sandeva + Adam Havel
Bude upřesněno + Tereza Řípová
Josef Polášek + Petra Stehnová
Miroslav Hrabě + Zuzana Šťastná
Vladimír Polívka + Dita Tuháčková

Foto: Petr Mráček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *